Представители на местния парламент способстват за прозрачността в работата му чрез медийни участия


Радио „Алматея” поде инициатива всеки петък да информира гражданите за работата на Общински съвет- Пазарджик. До сега на „горещия стол” седяха Председателят на местния парламент Георги Йорданов и общинските съветници Красимир Първанов и Живко Божилов. Предстои общинският съветник Благо Петров да разясни на съгражданите си защо иска изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услугите на територията на община Пазарджик , както и на Наредбата за обществения ред в община Пазарджик.

Подобни


[ Пълният текст >>> ]

понеделник 20 октомври 2008 - 14:45:42

Хари Харламбиев представи книгата на Георги Фотев „Дългата нощ на комунизма в България”


kniga1.jpg
  Общинският съветник адвокат Хари Харламбиев представи книгата на проф. Георги Фотев „Дългата нощ на комунизма в България”. Сред рисунките и скулптурите на Леон Бабачев ,

[ Пълният текст >>> ]

четвъртък 16 октомври 2008 - 12:54:35

Обновена е експозицията в къщата музей „Станислав Доспевски“


dospev.jpgПредседателят на Общински съвет Георги Йорданов посети обновената експозиция в къщата музей „Станислав Доспевски”. Той се поклони пред светлата памет на големия възрожденски художник Станислав Доспевски. Запозна се с шедьовъра на художника „Домника”- образа на българската възрожденска девойка.

сряда 15 октомври 2008 - 17:11:25

Ден на отворените врати по повод Деня на българската община


 l_parliament.jpg
 В Деня на отворените врати в Общински съвет Пазарджик на 10.10 2008 година в Пленарна зала на община Пазарджик заседава Младежки парламент Пазарджик.
  Младите парламентаристи разгледаха въпроси, свързани с образованието, спортния и културен отдих на младите хора в общината и националния младежки парламентарен семинар.
  Гости на заседанието на младежите бе председателят на ОбС инж. Георги Йорданов, зам.-кметовете Петър Петров и Ангел Велков, общинските съветници : Тодор Тодоров, Благо Петров, Ремзи Хюсеин, Янко Ангелов, Сашо Ангелов, Цанко Бангьозов, Райко Живков и др., както и представители от РИ на МОН и местните СМИ.
Председателят на ОбС Пазарджик поздрави членовете на младежкия парламент :

[ Пълният текст >>> ]

петък 10 октомври 2008 - 19:04:29

СЪОБЩЕНИЕ


 С Решение №341 от 25.09.2008г. Административен съд – Пазарджик ОБЯВИ ЗА НИЩОЖНО Решение №1 от 10.01.2008г. на ОбС, прието с протокол №1 от същата дата.

сряда 01 октомври 2008 - 21:24:35

Общински съветници се срещат с жителите на населените места в общината


Красимир Първанов и Цанко Бангьозов, общински съветници от политическа партия ”Атака”, предприеха поредица от срещи с жителите на населените места в община Пазарджик. На място те информират хората за дейността на местния парламент, приетите решения и основните приоритети. В разговорите двамата общински съветници внимателно изслушват мненията, препоръките и жалбите на участниците в срещите.

Само за последните две седмици те посетиха повече от 10 населени места.


понеделник 20 октомври 2008 - 14:44:23

Официално откриване на покривната конструкция на „Пазар на производителя“


pokriv_borsa.jpgНа 15 октомври, 2008г. група общински съветници и председателят на ОбС Георги Йорданов участваха в откриването на Модулни покрития над места за производители на Пазара за плодове и зеленчуци с. Огняново, община Пазарджик.

[ Пълният текст >>> ]

сряда 15 октомври 2008 - 17:15:58

Тържествено заседание на Общинския съвет за Деня на българската община


131008_1.jpg
В началото на Тържественото заседание по повод Деня на българската община към приетия от Председателския съвет дневен ред бяха включени допълнително още две точки по искане на кмета на общината Тодор Попов.
Живко Божилов, Иван Неделчев и Георги Гечев от Коалиция на предприемачите положиха клетва като общински съветници.
В приветственото си слово към присъстващите в залата и жителите на общината председателят на местния парламент Георги Йорданов очерта приноса и постиженията на представителите на общинската власт в Пазарджик от Освобождението до момента.
Поздравления

[ Пълният текст >>> ]

понеделник 13 октомври 2008 - 20:40:25

Изцяло обновеният колодрум вече е на разположение на желаещите да спортуват


  031008_1.jpg
Председателят на Общинския съвет инж. Георги Йорданов и съветници от всички представителни групи в местния парламент участваха в официалното откриване на спортния комплекс, по-известен сред пазарджиклии като Колодрума.

В приветствието си към присъстващите кметът на Общината Тодор Попов подчерта , че обновяването на спортното съоръжение и възстановяването на зоологическата градина е било възможно и благодарение подкрепата както на Общинския съвет, като цяло, така и на


[ Пълният текст >>> ]

петък 03 октомври 2008 - 17:31:16

По инициатива на съветници бе открит паметен знак за Независимостта


220908_1.jpgСтогодишнината от обявяването на Независимостта на България тържествено бе отбелязана в Пазарджик. На централния площад „К. Величков“ бе издигнат българският трикольор. В приветственото си слово кметът на Общината Тодор Попов подчерта, че когато българите са се обединявали около каузи, винаги са успявали.
Преди това в Градската градина бе открит паметен знак, посветен на стогодишнината от обявяването на Независимостта.
Инициативата е на съветниците

[ Пълният текст >>> ]

вторник 23 септември 2008 - 18:16:13

Страници:   1 2 3 ... 48 [49] 50
© 2008 Общински съвет - Пазарджик
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност